Kontorfellesskap gir deg mange fordeler

Er du gründer, selvstendig næringsdrivende, konsulent, frilanser etc.? Du er ikke nødt til å jobbe hjemmefra eller være kontornomade på kaféer, i hotell-lobbyer etc.

Ved å jobbe i et kontorfellesskap/arbeidsfellesskap (også kalt coworking) med andre som er i omtrent samme situasjon som deg oppnår du mange fordeler, som f.eks.:

  • Fellesskap og tilhørighet
  • Møt andre som er i en liknende situasjon og har liknende «mindset» som deg
  • Utvid ditt nettverk
  • Finn de rette folkene
  • Du kan spare tid
  • Du får tips om nyttige verktøy og ressurser å bruke i virksomheten din
  • Et profesjonelt og representabelt sted å ta imot gjester

Tidligere måtte du som selvstendig næringsdrivende ta til takke med å jobbe hjemmefra, og holde forretningsmøter på kaféer o.l. Å leie kontor var dyrt, og ofte måtte man inngå svært langvarige leieavtaler. Slik er det ikke lenger. Heldigvis!

Fellesskap og tilhørighet

Når du leier kontor hos Workhouse får du mye mer enn kun en kontorplass. Du er omgitt av andre mennesker som er i omtrent samme situasjon som deg: Deres drømmer, ambisjoner, planer, utfordringer og problemer har mye til felles med dine egne. Det er svært verdifullt å være i et miljø med mennesker som forstår din situasjon, og som kan gi deg hjelp, støtte og tilbakemeldinger når du trenger det. Familie og venner kan ikke gi deg dette i like stor grad.

Utvid ditt nettverk

Menneskene du deler arbeidssted med kan være en stor ressurs for deg. De kjenner folk som ikke du kjenner, og kan sette deg i kontakt med potensielle partnere, kunder og leverandører.

Lurer du på noe? Spør naboen

Når man driver for seg selv, enten man er i startfasen eller har kommet godt i gang, er det alltid noe man lurer på eller noe man ikke kan. Hvem skal du spørre når du sitter hjemme alene og jobber? På Workhouse kan du enkelt lufte problemstillingen din for de andre leietakerne, enten ved lunsjbordet, ved kaffemaskinen, eller ved å banke på hos naboen og be om råd. De andre leietakerne har forskjellig bakgrunn, forskjellige kunnskaper og forskjellige erfaringer, noe som kan gi deg gode svar på det du lurer på.

Vi gir hverandre business

Det finnes mange eksempler på at bedrifter på Workhouse har noen av de samme kundene, uten å være konkurrenter. Dermed kan man henvise kunder til hverandre, og tipse hverandre om potensielle kunder og partnere.

Du kan spare tid

Nevn for de andre hva slags kontakter, partnere eller leverandører du er på utkikk etter, og du vil raskt få noen gode tips. Kanskje den du ser etter faktisk befinner seg på Workhouse?

Det samme gjelder verktøy og ressurser. Fortell de andre hva du ser etter, og sjansen er stor for at noen vet om en programvare, tjeneste etc. som dekker ditt behov.

Ta imot gjester

Når du skal ha et forretningsmøte med en potensiell kunde eller partner kan det ofte være at ditt eget hjem eller en kafé ikke egner seg særlig godt. På Workhouse har du tilgang til profesjonelle møterom med projektor og whiteboard.

Vi har også et resepsjon/lounge-område ved inngangen. Her kan gjestene dine sitte og vente om de ankommer tidlig eller om du ikke har rukket å avslutte ditt forrige møte.